Briggen november – spelade visa om Ernst!

Trubadurslam – en tävling i musik. Här kan du se och höra bidrag som visa om Ernst och Backåkras kullar.

Roger M Carlsson är förutom frilansjournalist, fotograf, trubadur, kompositör, musiker, sångare, visartist, webbmaster, systemtekniker, programmerare, författare, frifräsare, bloggare och poet. Det är jag som skrivit samtliga låtar på den här sidan, inklusive visa om Ernst.

Jag uppträdde med både Ernst och Backåkras kullar under november 2017 på Briggen i Västervik. Det var en på en trubadurtävling bestående av fyra akter.  Ulf Ebegård på sång och gitarr och Nisse Bülow på Cajun och Djembetrumma inledde. Emelie Sallermo följde efter. Sedan Ylva Zanton. Slutligen var det min tur. Vilken kväll!!!
En publik som verkligen lyssnade och njöt av varje artist och varje låt. Det blev helt magiskt. För mig var det den riktiga vinsten!

Tack!

Så stort tack till publik och medtävlanden. Tack till arrangörerna! och då särskilt Mats Mollin som skötte ljudet och så Per Malmborg, denne musikälskare, trubadur och vän som var ”komframosäj” och dessutom filmade och plåtade. Gillar du musik så – prenumerera gärna på Per Malmborgs  Youtubekanal, det är han väl värd!! Han lägger ner ett enormt arbete på att dokumentera det lokala musiklivet!

Backåkras kullar

Jag lovade publiken att ta med dem på en liten men stationär resa och tog sats ända nere i Skåne. Backåkras kullar skrev jag under en semesterresa ner till Österlen.

Räcker inte till

Sedan är det dags att dyka ner i mörkret. Det händer ju att vi förlorar människor längs vägen och låten Räcker inte tillhandlar om just den saken. Om den tomhet och sorg som kan bli resultatet av en sådan förlust. När jag gick Visskolan berättade våra lärare att på scenen gäller det gällde att vara personlig men aldrig privat, men den här visan är båda delarna.

Pausen mellan andetag

En kärleksvisa om närheten mellan två människor, när det är sådär innerligt och rent magiskt som det kan bli ibland när det är helt perfekt.

Stickbeskrivning

Är du som jag, ganska ointresserad av det mer hantverksmässiga en stickad tröja kanske den här låten kan vara något för dig. Har du en sambo som stickar och är hårt fokuserad kan den ge dig lindring.

Balladen om det omöjliga i att vara man, eller som den också heter – visa om Ernst

Den här lilla humoristiska visan kom till efter att följt en mycket känd tv-personlighet genom ännu en säsong av husrenoveringar där en rostig burk, små bitar av bark, upphittade stenar och smältlim blir till en våg av välvilja och skaparkraft (ja, det är självklart Ernst Kirchsteiger som det handlar om) som liksom väller in och dränker all kreativitet och därmed mycket effektivt spikar fast var händig man i soffan – för ingen, ingen! kan vara mer man än Ernst! (Nej, det är inte en menat negativt – det är en hyllningssång). Att spela den här låten är lika svårt varje gång för när man hör hur publiken nästan skrattar på sig av igenkännande kan det vara svårt både att hålla masken själv och att höra melodin.

Balladen om Gun

Här handlar det om samhällets förvridna kroppsideeal, om den strävan som alla numer verkar släpa på där det gäller att se så ung ut som möjligt. Nåde den som passerar 30-strecket – då är du uträknad. Men det finns ju bot. Plastkirurgi. Efter ett vedervärdigt tv-program från USA där man verkligen grottade ner sig i ämnet kom denna låt till.

Balladen om Carlos och Lucia

Tänka sig, det blev till och med ett extranummer för min del. Jag tänkte att eftersom det nu var så roligt och glatt så ville jag inte förstöra den känslan och slängde in ett riktigt wildcard. Balladen om Carlos och Lucia som är en lätt ekivok betraktelse över hur det kan gå till i Italien när en kvinna stämmer sin man för impotens – tydligen en sann historia om man får tro kvällspressen.