Inlägget gjort

Repar och testar nytt

Du delar väl med dig?
  •  
  •  

En ung man har dött, hans far är en av mina bästa vänner. Jag sa som man gör, ”om jag kan göra något så säg bara till” & ”Jag kan spela något fint på begravningen om du vill”

Det erbjudandet har fått mig att lämna komfortzonen och ge mig in i den amerikanska musiken. Jag har för all del varit där förut, men inte så att jag tagit in dem på det här sättet.

– Hur gör du för att klara att spela såna känsliga låtar på en begravning utan att bryta ihop, undrade en annan god vän.

– Det vet jag inte om jag kan, replikerade jag. Men teoretiskt sätt gäller det att släppa in precis så mycket känsla att det färgar rösten utan att låta känslorna ta överhanden, inte vet jag om det funkar. Kan bara hoppas. Och repa, så att jag inte behöver fundera medan jag spelar.

 

Cat Stevens har gjort en fin bit. Father and Son

Eric Clapton vet även han hur det känns att förlora ett barn

Slutligen en till som jag inte spelat in än. Det får bli en senare fråga.

Inlägget gjort

Repetitioner pågår

Du delar väl med dig?
  •  
  •  

Försöker nu att ställa in dynamiken och vilket tonläge som ska användas till Frödings fantastiska text Anita, även om jag putsat lite på texten, förlåt Fröding men jag kan inte sjunga om att kyssa en jungfrulig flicka – det blir tokfel. Alltså har texten undergått subtila förändringar men jag har försökt att behålla Frödings anslag.
Självklart är det några fel som ska poleras på.

Fortsätt läsa Repetitioner pågår

Inlägget gjort

Open stage 2/2

Du delar väl med dig?
  •  
  •  

Nu på fredag spelar jag på Open Stage i Västervik.

Som vanligt tilldrar sig OS på Statt. Boka gärna bord, det lär bli en väldans god buffé. Och vilka artister som kommer under kvällen – det blir helt fanatiskt. Jag kommer upp på scenen redan strax efter kl 19 – jag är först ut efter frispelet. Så är du där för att se mig så kom i tid.

Väl mött!

Inlägget gjort

Musikminnen

Du delar väl med dig?
  •  
  •  

Musikupplevelser

Märkligt vad musik och sång kan påverka. Det här är ett av mitt livs bästa musikupplevelser. En av de vackraste julsånger jag känner till. Och att få vara solist framför julkören det året var ren magi. Jag kan fortfarande få ståpäls när jag hör den här. Fortsätt läsa Musikminnen

Inlägget gjort

Briggen november – spelade visa om Ernst!

Du delar väl med dig?
  •  
  •  

Trubadurslam – en tävling i musik. Här kan du se och höra bidrag som visa om Ernst och Backåkras kullar.

Roger M Carlsson är förutom frilansjournalist, fotograf, trubadur, kompositör, musiker, sångare, visartist, webbmaster, systemtekniker, programmerare, författare, frifräsare, bloggare och poet. Det är jag som skrivit samtliga låtar på den här sidan, inklusive visa om Ernst.

Fortsätt läsa Briggen november – spelade visa om Ernst!